Antena 3 CNN Coronavirus Rafila: ”Avem capacitatea de a trata pacienții cu comorbidități, dar nu cu succes!”

Rafila: ”Avem capacitatea de a trata pacienții cu comorbidități, dar nu cu succes!”

Pacienții din România care fac infecția cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulți, din categoria persoanelor cu comorbidități, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicații, și din păcate se ajunge și la deces, a spus medicul Alexandru Rafila.

Rafila: ”Avem capacitatea de a trata pacienții cu comorbidități, dar nu cu succes!”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2020   •   18:15

”E un indicator al capacității sistemului de sănătate de a trata aceste cazuri de infecție cu coronavirus într-o țară din Uniunea Europeană. Avem capacitatea să tratăm acești pacienți, dar nu cu succes. Dar cauza nu putem s-o stabilim în acest moment”, a adăugat el.

”Poate fi vorba de o afectare mai mare la pacienții cu comorbidități sau poate fi vorba despre unele unități sanitare care nu reușesc să trateze toți pacienții sau există unele disfuncționalități”, a precizat Rafila la Digi 24.

Coronavirus în România, 7 septembrie 2020. Număr surpriză de infectări, sute de pacienți în continuare la ATI

Coronavirus în România, 7 septembrie 2020. Până astăzi, 7 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.897 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.339 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 883 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 239 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 3.926 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close