Antena 3 CNN Coronavirus Raluca Turcan: "Circa 50.000 de teste au fost distribuite către unitățile sanitare doar în această săptămână"

Raluca Turcan: "Circa 50.000 de teste au fost distribuite către unitățile sanitare doar în această săptămână"

Raluca Turcan, vicepreședintele PNL, a declarat că Guvernul ia măsurile care se impun pentru a ajuta la limitarea răspândirii COVID-19.

Raluca Turcan: "Circa 50.000 de teste au fost distribuite către unitățile sanitare doar în această săptămână"
Sursa foto: gov.ro
17 Mar 2020   •   22:03

Vicepreședintele liberalilor a răspuns la întrebarea adresată de cei mai mulți români: "avem teste, aparate și medici suficient de mulți în războiul cu noul coronavirus?".

În privința testelor, Raluca Turcan a spus că, doar în această săptămână, au fost distribuite către unitățile sanitare circa 50.000 de teste.

De asemenea, s-au făcut toate demersurile ca să existe mai multe centre de diagnosticare, în momentul acesta fiind opt cente. "Deja se fac traininguri rapide de către medicii epidemiologi de la Institutul Matei Balș cu mai mulți specialiști".

Turcan a mai spus că urmează să se facă o achiziție semnificativă de aparate de diagnosticare Real Time PCR.

Vicepremierul le-a transmis și un mesaj de încurajare românilor pentru a trece peste această perioadă dificilă. "Guvernul își face treaba, observ că o bună parte din români sunt prudenți și respectă regulile autorităților! Împreună o să învingem noul coronavirus cât mai curând, sunt convinsă!".

Postarea integrală a Ralucăi Turcan:

"În ultimele zile, aud și citesc des aceeași întrebare : avem teste, aparate și medici suficient de mulți în războiul cu noul coronavirus?

Una din principalele prevederi ale stării de urgență este aceea că, pentru o durată de 6 luni, spitalele și centrele medicale pot angaja medici și personal auxiliar atât de necesar în această perioadă.

-Am efectuat demersurile necesare ca să avem mai multe centre de diagnosticare (la ora actuală avem 8 astfel de centre). Deja se fac traininguri rapide de către medicii epidemiologi de la Institutul Matei Balș cu mai mulți specialiști.

-Avem circa 50.000 de teste care sunt distribuite către unitățile sanitare, la comandă, doar în această săptămână.

-Urmează o achiziție semnificativă de aparate de diagnosticare Real Time PCR, inclusiv repartizarea lor și în alte centre față de cele în care se realizează acum testarea.

-S-a creat o bază de date cu toți medicii care pot fi atrași în astfel de acțiuni.

Guvernul își face treaba, observ că o bună parte din români sunt prudenți și respectă regulile autorităților!

Împreună o să învingem noul coronavirus cât mai curând, sunt convinsă!".

 

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close