Antena 3 CNN Coronavirus Răspuns oficial al autorităților din România, în privința efectelor adverse ale vaccinurilor împotriva COVID-19

Răspuns oficial al autorităților din România, în privința efectelor adverse ale vaccinurilor împotriva COVID-19

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a răspuns întrebărilor FACIAS privind reacțiile adverse în urma administrării serurilor împotriva COVID-19 și statisticile privitoare la cei care au raportat aceste reacții adverse.

Răspuns oficial al autorităților din România, în privința efectelor adverse ale vaccinurilor împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Andrei Pop    |    31 Ian 2022   •   17:33

Potrivit acestuia, reacțiile adverse sunt monitorizate printr-un sistem implementat prin intermediul Institutului Național de Sănătate Publică, iar analiza acestor reacții adverse este publicată pe pagina de internet a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

CNCAV arată că orice persoană care manifestă reacții adverse le poate raporta online autorităților competente.

Totodată, CNCAV transmite că există mai multe resurse în mediul online, atât pe platforma națională dedicată vaccinării, cât și pe pagina Agenției Naționale a Medicamentului, unde pot fi consultate caracteristicile vaccinurilor adminstrate în România, inclusiv potențialele reacții adverse.

Referitor la cadrul legal în privința compensării unor efecte adverse pe termen lung. CNCAV spune că nu are niciun fel de competențe pentru inițierea unui astfel de act normativ.

"În ceea ce privește crearea unui cadru juridic privind compensarea oricăror posibile efecte de durată legate de vaccinarea împotriva COVID-19, dacă se dovedește o reacție de cauzalitate între vaccinare și posibilele efecte, vă comunicăm faptul că, în conformitate cu rolul și atribuțiile CNCAV, nu deținem competențe în ceea ce privește inițiereademersurilor pentru eleborarea unui astfel de act normativ", transmite CNCAV.

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close