Antena 3 Coronavirus Rata de infectare în Bucureşti scade sub 1,5 la mie. Sunt aşteptate noi măsuri de relaxare

Rata de infectare în Bucureşti scade sub 1,5 la mie. Sunt aşteptate noi măsuri de relaxare

de Alin Tarnovschi    |    11 Mai 2021   •   11:22
Rata de infectare în Bucureşti scade sub 1,5 la mie. Sunt aşteptate noi măsuri de relaxare
Sursa foto: Getty Images

Rata de infectare scade, marți, în București sub 1,5 la mie. Sunt așteptate noi măsuri de relaxare a restricţiilor.

Este pentru prima dată când rata de infectare ajunge în Capitală la 1.49 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea luni că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Luni, rata de infectare în Capitală era de 1,59 la mia de locuitori.

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 - 21.00.

Lista măsurilor de relaxare propuse pentru 1 iunie: redeschiderea HoReCa la 100% şi renunţarea la mască în birouri pentru cei vaccinaţi

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, notează Mediafax.

Prefectul spunea atunci că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close