Antena 3 CNN Coronavirus Recomandările specialiștilor pentru a ne feri de infecția cu coronavirus după relaxarea măsurilor

Recomandările specialiștilor pentru a ne feri de infecția cu coronavirus după relaxarea măsurilor

Începând cu data de 15 mai, măsurile de restricție din țara noastră se relaxează. Adriana Pistol, directorul Comisiei anit-COVID-19, a venit cu o serie de recomandări de care ar trebui să ținem cont după acea dată pentru a ne putea feri de infectarea de coronavirus.

Recomandările specialiștilor pentru a ne feri de infecția cu coronavirus după relaxarea măsurilor
Sursa foto: Pixabay.com
09 Mai 2020   •   21:44

"Am discutat măsurile de relaxare cu colegii de la MAI. Dar au existat în spațiul public o serie de dezbateri referitoare la alte tipuri de măsuri de relaxare. Sigur că decizia finală aparține autorităților, dar noi, ca specialiști, am decis să venim cu recomandări mai largi, nu foarte în detaliu, pentru a face foarte clar și limpede cunoscut întregii populații la ce ne putem aștepta în momentul în care anumite tipuri de restricții vor fi ridicate.

Sigur că se ridică anumite tipuri de restricții, e o mai mare libertate, dar am recomandat trei obiective:

-menținerea distanțării fizice între persoane

-purtarea măștii de protecție, mai ales în incinte

-spălatul și dezinfecția mâinilor".

Reguli pentru vizita la spital sau în cabinetele stomatologice

"Am considerat că e momentul ca toată lumea care necesită anumite investigații sau un tratament de specialitate trebuie să aibă acces la serviciile medicale pentru că nu ne dorim să se întâmple alte tipuri de afecțiuni, care să se sfârșească cu decese. Ne-am gândit la un set de reguli. Triajul la intrarea în orice unitate sanitară constituie un filtru util pentru a evita infecția.

Când mergem la stomatolog, o consultație ar trebui efectuată telefonic. Am recomandat o planificare anterioară. Cu această ocazie, medicul stomatolog trebuie să adreseze un set de întrebări pacientului și să-i recomande ca în cazul în care are simptome asemănătoare unei viroze respiratorii să nu se prezinte la cabinet", a mai spus Adriana Pistol.

Recomandările specialiștilor pentru a ne feri de infecția cu coronavirus după relaxarea măsurilor

×
Subiecte în articol: coronavirus adriana pistol
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close