Antena 3 CNN Coronavirus Se vor relaxa restricțiile în România? Răspunsurile lui Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță

Se vor relaxa restricțiile în România? Răspunsurile lui Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță

În România se poate vorbi de ridicarea restricţiilor, dar nu în acest moment, a precizat, joi, șeful DSU, Raed Arafat. 

Se vor relaxa restricțiile în România? Răspunsurile lui Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță
Sursa foto: colag Agerpres/ Hepta
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2022   •   14:16

"Putem vorbi, dar nu în acest moment", a replicat Raed Arafat, întrebat de presă despre o eventuală ridicare a restricţiilor.

"Acum rămânem foarte precauți. Încă nu credem că am ajuns la vârf ca să vedem impactul. 

Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă”, adăugat Arafat.

"Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact", a completat medicul Valeriu Gheorghiță, şeful CNCAV.

Aşadar, în prezent, nu se poate vorbi de eliminarea restricțiilor, care oricum în România sunt mult mai permisive decât în alte țări, a mai precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Făcând o comparaţie cu cazul Marii Britanii, medicul Valeriu Gheorghiță a intervenit: "Marea Britanie are populația vaccinată peste 90%, are doza booster făcută la peste 60% din populație, așa încât COVID a devenit în Marea Britanie o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale și colective. 

Fiecare țară adoptă măsurile care se potrivesc situației. Nu cred că este situația României. Riscul ar fi mult prea mare", a conchis dr. Gheorghiță.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close