Antena 3 Coronavirus Restricţii la Neamţ, după creşterea cazurilor COVID-19: Baruri şi terase închise, nunţi interzise, carantină de noapte în weekend, la Săbăoani

Restricţii la Neamţ, după creşterea cazurilor COVID-19: Baruri şi terase închise, nunţi interzise, carantină de noapte în weekend, la Săbăoani

de Redacția Antena 3    |    31 Aug 2021   •   10:24
Restricţii la Neamţ, după creşterea cazurilor COVID-19: Baruri şi terase închise, nunţi interzise, carantină de noapte în weekend, la Săbăoani
Sursa foto: Hepta

Mai multe restricţii au fost introduse în comuna Săbăoani din judeţul Neamţ, după ce rata de infectare cu coronavirus a sărit de 4 la mia de locuitori.

În comuna Săbăoani, incidenţa COVID-19 a ajuns la 4,43, motiv pentru care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a impus un set de măsuri cu o valabilitate de 14 zile, începând de astăzi.

Potrivit hotărârii de guvern, se închid cinematografele, nu se mai organizează spectacole, concerte şi activităţi sportive, se interzic nunţile şi activitate în baruri, cluburi şi discoteci, la Săbăoani.

Totodată, începând de vineri şi până duminică este interzisă circulaţia persoanelor în afara gospodăriei, în intervalul orar 20.00 - 05.00.

Iată, mai jos, toate restricţiile care intră în vigoare de azi


Hotărâre privind constatarea încadrării în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite prin
Hotărârea de Guvern nr. 826/2021
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ
Având în vedere:
- prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
- prevederile Hotărârii Guvernului nr. 826/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19;
- informarea Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ privind situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Neamţ;

În temeiul prevederilor art. 22, lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare;

Lista restricţiilor în vigoare de azi, în comuna Săbăoani din judeţul Neamţ

­Hotărăşte:
Art. 1. (1) Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale în interior şi/sau în aer liber, în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.  

(2) Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.  

(3) Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în interior şi/sau în aer liber în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(4) Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(5) Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 - 5,00, în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori , cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

(6) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase din comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.  

(7) Este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, din această localitate, doar pentru persoanele cazate în cadrul unităţilor respective.

(8) Se interzice activitatea în baruri, cluburi şi discoteci în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(9) Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00 - 18,00, în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

(10) Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness în comuna Săbăoani (4,43), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.

(11) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc în comuna Săbăoani (4,35), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(12) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare în comuna Săbăoani (4,35), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(13) În situaţia în care operatorii economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se află într-una din situaţiile menţionate în prezentul articol, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (de tip take away).

Art. 2. (1) Măsurile prevăzute la art. 1 şi art. 2 intră în vigoare începând cu data de 31 august 2021, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi analizate la expirarea perioadei de 14 zile, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor.

Art. 3. (1) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Petrodava" al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţii administrativ-teritorială nominalizată.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale din comuna Săbăoani, judeţul Neamţ vor aduce la cunoştinţă publică prevederile prezentei hotărâri, prin afişarea acesteia pe raza unităţii administrativ teritorială.

Revin restricţiile la Iaşi: restaurante închise şi nunţi interzise, în două comune unde rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori.

Luni, mai multe restricţii au intrat în vigoare şi la Iaşi. 

Decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, unde s-a hotărât ca în comunele Cepleniţa şi Răchiteni, acolo unde rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori, activitatea din baruri, restaurante şi terase, la interior şi exterior, să fie închisă.

Totodată, în cele două comune amintite, nu se va mai permite pentru următoarele 14 zile activitatea în sălile de joc. În plus, activitatea în centrele culturale, spectacole publice sau private, nu se va mai desfăşura.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close