Antena 3 Coronavirus Rezultate bune privind tratamentul cu remdesivir. Ce arată noul studiu al specialiștilor

Rezultate bune privind tratamentul cu remdesivir. Ce arată noul studiu al specialiștilor

23 Mai 2020   •   16:16
Rezultate bune privind tratamentul cu remdesivir. Ce arată noul studiu al specialiștilor

Tratamentul cu remdesivir aduce rezultatele încurajatoare anunțate inițial de Statele Unite, arată un nou studiu. Se pare că tratamentul este preferabil să fie aplicat înainte ca boala să devină prea gravă, însă studiul nu este definitiv.

Medicamentul este folosit și în România, tot cu titlu experimental, spune digi24.ro.

Anthony Fauci, directorul Institutului de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din Statele Unite, care a condus studiul clinic efectuat pe o mie de pacienţi din zece ţări, a declarat, la 29 aprilie, la Casa Albă, că datele preliminare au demonstrat "că remdesivir are un efect clar, semnificativ şi pozitiv asupra reducerii timpului de vindecare'' la bolnavii de COVID-19.

Remdesivir nu oferă astfel o garanţie pentru supravieţuire, au insistat autorii cercetării. "Este clar că un tratament antiviral nu poate fi, fără îndoială, suficient de unul singur", au scris ei.

Cheia tratamentului COVID-19 va fi, fără îndoială, o combinaţie de tratamente, remdesivir alături de alte antivirale sau de alte tipuri de terapie, notează AFP.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close