x close

Român care s-a întors din Italia, aflată în zona roșie, a mințit autoritățile privind locul din care a venit pentru a scăpa de carantină

14 Mai 2020   •   22:03
Român care s-a întors din Italia, aflată în zona roșie, a mințit autoritățile privind locul din care a venit pentru a scăpa de carantină Hepta

Un arădean a venit în România din Italia, țară aflată în zona roșie din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, însă a mințit autoritățile române, spunând că se întoarce din Ungaria.

Oamenii legii au aflat adevărul datorită mamei acestuia, care a anunțat la postul de poliție locul din care s-a întors fiul ei.

"În data de 13.05.2020 am fost înștiințați de organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Arad, care s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 09.05.2020, o persoană de sex masculin a venit în România de pe teritoriul Italiei, unde a fost carantină, fiind într-o zonă roșie, însă a declarat în fals reprezentanților D.S.P aflați la punctul de trecere a frontierei Nădlac, că vine de pe teritoriul Ungariei. În urma cercetărilor efectuate de S.J.C.C.I Arad, s-a stabilit că mama acestuia a anunțat la postul de poliţie din localitatea de domiciliu că, fiul său urmează să se întoarcă acasă dintr-o zonă roşie din Italia şi se simte în nesiguranță", se arată într-un comunicat al autorităților, potrivit specialarad.

Autoritățile au început urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și fals în declarații. "Urmărirea penală continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale".

Parteneri
Parteneri
sati