Antena 3 CNN Coronavirus Român plecat la cules de sparanghel în Germania, mărturie cutremurătoare: L-au dus polițiștii la spital. Știam că e pozitiv, lucram cu el

Român plecat la cules de sparanghel în Germania, mărturie cutremurătoare: L-au dus polițiștii la spital. Știam că e pozitiv, lucram cu el

Peste jumătate din cei 500 de muncitori care lucrează la un abator din Germania au fost infectați cu noul coronavirus. Boala a început să se răspândească la sfârșitul lui martie. 

Român plecat la cules de sparanghel în Germania, mărturie cutremurătoare: L-au dus polițiștii la spital. Știam că e pozitiv, lucram cu el
Sursa foto: Hepta
01 Mai 2020   •   23:37

Pacientul 0 ar fi fost un bărbat care s-ar fi simțit rău chiar la locul de muncă. Ar fi sunat conducerea ca să o anunțe, dar pentru că nu i-a răspuns nimeni, s-a dus singur la poliție.

”Cred că din abator am luat virusul. A fost un coleg care s-a simțit rău, el a lucrat cu noi. A fost testat pozitiv, a stat în carantină la spital. Prin martie se întâmpla asta. El locuiește în alt sat, dar la abator e coleg cu noi. S-a simțit rău, nu s-a dus la spital. A venit acasă, a făcut un duș și s-a culcat. I-a sunat pe șefii noștri de la muncă, dar nu i-a răspuns nimeni.

Dacă nu a avut cine să-l ducă, s-a dus singur la poliție și nu știu ce a zis că l-a dus poliția la spital. Era în stare gravă, îi era rău. I-au zis doctorii că dacă mai stătea mult murea.

Făcuse și aprindere la plămâni, nu știu. Asta ne-a povestit el. Noi am lucrat cu el și știam că e pozitiv. Știam că o să luăm cu noi.”, a spus un muncitor al abatorului, pentru Antena 3.

După câteva zile, cei care locuiau cu bărbatul au fost testați, însă nu și cei cu care împărțea locul de muncă.

”Unul câte unul a început să nu vină, făceau temperatură. Unii veneau la muncă, alții stăteau acasă. Eu am transpirat, am simțit rece și mi-au înghețat picioarele. Luni m-am dus la muncă, curgeau apele pe mine. Șefii mei m-au trimis acasă. În ziua de Paște ne-au sunat să ne facem bagajele să mergem în carantină.”, a adăugat bărbatul.

×
Subiecte în articol: spital Germania coronavirus
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close