Antena 3 CNN Coronavirus Îngrijitoare româncă din Bergamo, cu ochii în lacrimi: Vreau să vin acasă. Sunt în izolare din februarie, poate ne aude Guvernul

Îngrijitoare româncă din Bergamo, cu ochii în lacrimi: Vreau să vin acasă. Sunt în izolare din februarie, poate ne aude Guvernul

140 de români au fost repatriați cu o cursă specială din Cipru, dar mai sunt încă mulți români care ar vrea să se întoarcă acasă și nu au cu ce. Este cazul mai multor românce care au grijă de bătrâni în Italia.

Îngrijitoare româncă din Bergamo, cu ochii în lacrimi: Vreau să vin acasă. Sunt în izolare din februarie, poate ne aude Guvernul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Mai 2020   •   11:30

”Vreau să vin acasă, eu la trei, cinci luni veneam acasă. Acum nu mai am nicio incertitudine că pot veni acasă, am părinți, copii acasă care mă așteaptă. Am vorbit cu Ambasada României, dar având în vedere că noi lucrăm în casă, noi nu putem pleca toate odată, să venim toate odată.

Ne trebuie și nouă un transport măcar odată pe săptămână, din Bergamo. Poate ne aude și pe noi Guvernul. Sunt în izolare de pe 28 februarie. Sunt cu o bătrânică de 94 de ani, suntem bine, nu am luat contact cu absolut nimeni, dar e timpul să venim și noi acasă.

Lucrez în Italia de cinci ani. Eu vreau să vin acasă. Am plecat pe cont propriu, aveam o problemă pe care nu o puteam rezolva în România și am venit aici. Am terminat, acum și vreau să mă reîntorc acasă.

Fata mea are 33 de ani și e însărcinată. Am și părinți acasă de 76, 79 de ani”, a spus Mirela Tudorache, îngrijitoare, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: romanca
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close