Antena 3 Coronavirus Mii de români se întorc acasă de Paște, în ciuda restricțiilor. Peste 10.000 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

Mii de români se întorc acasă de Paște, în ciuda restricțiilor. Peste 10.000 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

17 Apr 2020   •   15:35
Mii de români se întorc acasă de Paște, în ciuda restricțiilor. Peste 10.000 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Hepta

Mii de români continuă să se întoarcă acasă pentru sărbătorile de Paște, în ciuda restricțiilor impuse și a recomandărilor autorităților de a rămâne în țările în care muncesc pentru a preveni o escaladare a cazurilor de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, peste 10.000 de persoane au intrat în România prin punctele de frontieră.

"În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.800 persoane, cetățeni români și străini şi peste 14.500 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.100 persoane cu 7.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.700 persoane cu 6.600 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.300 de persoane şi 8.200 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 6.200 de persoane cu 4.100 mijloace de transport.

Români care se întorc în țară de Paște, la vama Nădlac

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close