Antena 3 CNN Coronavirus Români plecați la muncă în Germania, blocați de poliție în parcarea unui aeroport

Români plecați la muncă în Germania, blocați de poliție în parcarea unui aeroport

Poliția Federală din Germania a interzis unui număr de 101 români plecați la muncă să părăsească parcarea aeroportului din Karlsruhe/Baden-Baden.

Români plecați la muncă în Germania, blocați de poliție în parcarea unui aeroport
Sursa foto: Margull
09 Mai 2020   •   12:14

Potrivit bnn.de, cei 101 români au ajuns pe aeroportul din Baden-Baden joi după-amiază și au aflat de la forțele de ordine că nu pot părăsi parcarea aeroportului.

Din cauza lipsei spațiilor de carantină, polițiștii federali au hotărât ca românii să fie blocați în parcarea aeroportului.

Conform jurnaliștilor germani, românii, angajați de o firmă care se ocupă de îngrijirea persoanelor vârstnice, au ajuns cu o cursă charter neplanificată.

Cu toate că aveau contracte de muncă, românii nu au fost lăsați să plece din cauza lipsei unor documente care să arate că pot sta în carantină timp de 14 zile în caz de nevoie.

După ore întregi petrecute în parcarea aeroportului din Germania, cei 101 români au fost ajutați de firma care i-a angajat și au putut pleca către localitățile în care urmează să munceacă.

Totul după ce firma angajatoare, autoritățile locale și autoritățile federale au ajuns la o înțelegere în momentul în care spațiile de carantină au fost identificate.

×
Subiecte în articol: Germania coronavirus
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close