Antena 3 CNN Coronavirus România construieşte un spital de campanie, pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. În cinci zile, va fi funcțional (Foto, Video)

România construieşte un spital de campanie, pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. În cinci zile, va fi funcțional (Foto, Video)

Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile în Otopeni pentru montarea unui spital de campanie în incinta Institutului Ana Aslan, unde vor fi trataţi bolnavi de coronavirus. 

România construieşte un spital de campanie, pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. În cinci zile, va fi funcțional (Foto, Video)
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    19 Mar 2020   •   12:57

Militarii au început să pregătească terenul pentru montarea containerelor și echipamentelor. 

Ulterior, vor fi instalate şi elementele componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. 

Formațiunea medicală ROL 2 va avea corturi medicale și containere care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare şi zonă de decontaminare. 

Structura va fi funcţională din punct de vedere administrativ în circa cinci zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. 

Militarii au mai ridicat spitalul ROL 2 o singură dată, în 2015, când România se pregătea pentru a prelua eventuale cazuri de Ebola.

Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor. 

Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Carol Davila", Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO "Saber Guardian 19" și "Vigorous Warrior 19" – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România.

Ministerul Apărării Naţionale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare.

De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

Coronavirus, în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până acum, în României au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Joi, au fost înregistrate 17 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în București, Suceava, Cluj, Bistrița Năsăud, Covasna, Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate (16 la Timișoara, opt la București și unul la Iași).

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani.

Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați şase pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli preexistente).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID–19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Armata a început construirea unui spital mobil pentru cazurile de coronavirus. În 5 zile va fi funcțional

×
Subiecte în articol: coronavirus spital campanie Otopeni rol 2
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close