Antena 3 CNN Coronavirus România intră astăzi în starea de urgență! Ce înseamnă asta și ce măsuri ar putea fi impuse

România intră astăzi în starea de urgență! Ce înseamnă asta și ce măsuri ar putea fi impuse

România va intra astăzi în starea de urgență, iar președintele Klaus Iohannis urmează să anunțe ce conține decretul prin care măsura va fi impusă.

România intră astăzi în starea de urgență! Ce înseamnă asta și ce măsuri ar putea fi impuse
Sursa foto: pixabay.com
16 Mar 2020   •   07:25

Un grup de lucru, format din reprezentanţii mai multor ministere, a trimis către premierul Ludovic Orban propunerile de măsuri. Acesta le va transmite, la rândul său, către preşedintele Klaus Iohannis, care va emite decretul.

Decretul poate conţine, printre altele: măsuri care limitează mobilitatea populației, restricții ale transporturilor terestre și aeriene, prelungirea perioadei în care școlile sunt închise, măsuri de carantină pentru românii care vin din străinătate.

Decretul se va difuza pe posturile de radio și de televiziune, în cel mult două ore de la semnare, și va fi transmis în mod repetat în primele 24 de ore de la instituirea stării de urgență.

Au fost interzise deja evenimentele la care participă peste 50 de oameni.

În România au fost confirmate 139 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. La nivel global, 6.500 de oameni au murit din cauza pandemiei COVID-19, iar aproape 170.000 de persoane au fost infectate cu virusul apărut la sfârșitul anului trecut în orașul Wuhan din China.

×
Subiecte în articol: România stare de urgenta Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close