Antena 3 CNN Coronavirus România, în stare de urgență din cauza coronavirus. 168 de români au fost infectați cu COVID-19

România, în stare de urgență din cauza coronavirus. 168 de români au fost infectați cu COVID-19

România a intrat azi în stare de urgență, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat ce conține decretul prin care măsura a fost impusă. Între timp, numărul românilor infectați cu coronavirus a ajuns la 168.

România, în stare de urgență din cauza coronavirus. 168 de români au fost infectați cu COVID-19
16 Mar 2020   •   18:20

UPDATE ora 18:00: 

De la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, după cum urmează: 4 în București, 2 în Ilfov și câte unul în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani și 63 de ani.
 

UPDATE ora 10.00: Potrivit raportării de la ora 10.00, în România au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava. 

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia,  2 dintre ele în Austria și Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Un grup de lucru, format din reprezentanţii mai multor ministere, a trimis către premierul Ludovic Orban propunerile de măsuri. Acesta le va transmite, la rândul său, către preşedintele Klaus Iohannis, care va emite decretul.

Acest decret poate conţine, printre altele: măsuri care limitează mobilitatea populației, restricții ale transporturilor terestre și aeriene, prelungirea perioadei în care școlile sunt închise, măsuri de carantină pentru românii care vine din străinătate.

Decretul se difuzează pe posturile de radio și de televiziune, în cel mult două ore de la semnare, și este transmis în mod repetat în primele 24 de ore de la instituirea stării de urgență.

Au fost interzise deja evenimentele la care participă peste 50 de oameni.

România în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus

În România au fost confirmate 139 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Noaptea trecută, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că școlile din România rămân închise până după Paște.

Peste 6.500 de oameni au murit, în întreaga lume, din cauza pandemiei COVID-19, iar aproape 170.000 de persoane au fost infectate cu virusul apărut la sfârșitul anului trecut în orașul Wuhan din China.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close