Antena 3 CNN Coronavirus Românii deja vaccinați vor putea participa la o loterie specială. Cei care se vor vaccina vor primi bani de la stat

Românii deja vaccinați vor putea participa la o loterie specială. Cei care se vor vaccina vor primi bani de la stat

Românii vaccinați vor primi bani de la stat. Mai întâi sub formă de voucher de 100 de lei, apoi în urmă unei loterii organizată de Ministerul Economiei. Prima extragere la loteria vaccinării va fi în luna octombrie.

Românii deja vaccinați vor putea participa la o loterie specială. Cei care se vor vaccina vor primi bani de la stat
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    23 Aug 2021   •   14:39

Ministerul Sănătății a pus, luni, în transparență proiectul de ordonanță de urgență privind acordarea a 350.000 de tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru cei care se vor vaccina cu schema completă (două doze de vaccin Pfizer, Moderna și AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson.

De asemenea, proiectul de act normativ prevede organizarea unei loterii cu o singură tragere în acest an, în luna octombrie, cu un fond de premiere în valoare de 15 milioane de lei.

După articolul 21¹ se introduc două noi articole, art. 21² și 21³, cu următorul cuprins:
Art.21²
(1), Persoanele care se vaccinează cu schema completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă, care au caracteristicile fizice și valorile prevăzute de Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Cheltuielile aderente drepturilor prevăzute la alin. 1 se suportă din bugetul Ministerului Sănătății de la titlul 20.

Ordonanța de urgență prevede organizarea unei loterii pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar criteriile de eligibilitate pentru participarea la tragere se vor stabili prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrul economiei.

Bugetul alocat celor două măsuri de sprijinire a campanie de vaccinare împotriva covid-19 se va ridica la 50 de milioane de lei: 35 de milioane vor fi pentru acordarea a 350.000 tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care vor merge să se vaccineze, iar 15 milioane se vor îndrepta către fondul de organizare a loteriei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă.

În ceea ce privește impactul bugetar, considerăm că măsurile reglementate prin prezentul act normativ implica cheltuieli în valoare de 35.000.000 de lei aferente tichetele de masă, estimate pentru 350.000 persoane vaccinare x 100 de lei valoare tichetelor/persoana vaccinată. Aceste costuri vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății, că urmare a rectificării bugetare.
În ceea ce privește loteria de vaccinare, impactul bugetar este de 15.000.000 de lei, reprezentând fondul total de premiere aferent anului 2021, suportat de la bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, că urmare a rectificării bugetare.

În final, proiectul de ordonanță prevede și utilizarea Certificatului Verde European pe teritoriul României pentru a putea atesta calitatea de vaccinat, testat sau trecut prin boala covid-19.

 

×
Parteneri
Primele imagini cu Ana Morodan, conducând haotic
x close