Antena 3 CNN Coronavirus Românul mort de COVID-19 în Germania „striga ca din gură de șarpe că vrea să trăiască”

Românul mort de COVID-19 în Germania „striga ca din gură de șarpe că vrea să trăiască”

Tată a doi copii, Nicolae Bahan și soția lui, Silvia Bahan, au plecat cu un grup de peste 100 de suceveni, cu un zbor privat, din Suceava către Hanovra. Data: 20 martie, cu cinci zile înainte ca România să oprească zborurile spre Germania.

Românul mort de COVID-19 în Germania „striga ca din gură de șarpe că vrea să trăiască”
Sursa foto: sursa foto: Monitorul de Suceava
04 Mai 2020   •   23:02

Când au ajuns în Germania, soții Bahan au făcut apoi un drum de șapte ore cu autobuzul până la ferma de sparanghel care se află la 23 km de orașul Freiburg. La trei săptămâni după ce au ajuns acolo, pe 11 aprilie, Nicolae Bahan a murit contaminat cu COVID-19 la o fermă de sparanghel lângă orașul Freiburg.

Unul dintre colegii săi a povestit pentru Libertatea că suceveanul “striga ca din gură de șarpe că vrea să trăiască, dar șefii nu au vrut să-l trimită la spital”. Aici, avea să-și găsească sfârșitul bărbatul de 54 de ani. Unul dintre colegii săi a povestit pentru Libertatea că suceveanul se simțea rău cu câteva zile înainte de deces, dar n-a fost dus la spital, deși le-a solicitat patronilor.

După câteva zile de tăcere, avocații societății unde a fost angajat Nicolae Bahan, au venit cu un punct de vedere, la cererea Libertății. Patronii germani susțin că suceveanul care a murit de COVID-19 nu a cerut să fie dus la spital și susțin că nici măcar soția lui, Silvia Bahan, n-ar fi raportat “o deteriorare îngrijorătoare în privința stării lui”.

Pe de altă parte, chiar firma germană recunoaște că bărbatul de 54 de ani a început să se simtă rău de miercuri, cu trei zile înainte de a-și da ultima suflare.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close