Antena 3 CNN Coronavirus Cine este pacientul zero de la piața de pește din Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus

Cine este pacientul zero de la piața de pește din Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus

Cercetătorii au stabilit pacientul zero de la piața de pește din Wuhan, loc unde s-a declanșat epidemia de coronavirus. Este vorba de o femeie în vârstă de 57 de ani, vânzătoare de creveți în piață.

Cine este pacientul zero de la piața de pește din Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com
27 Mar 2020   •   19:52

Femeia, identificată ca Wei Guixian de către Wall Street Journal, a fost primul pacient diagnosticat cu noul coronavirus. Pe data de 10 decembrie 2019, aceasta a început să se simtă rău, crezând că are o gripă.

În ciuda stării de rău și după o scurtă vizită la medic, unde i s-au prescris medicamnete de răceală, femeia s-a întors la muncă, unde a răspândit virusul. Starea de sănătate a pacientei s-a înrăutățit iar pe 16 decembrie a ajuns la spiutalul din Wuhan, unde i s-a spus că mai mulți angajați din piața s-au prezentat cu simptome similare. 

La sfârșitul lunii decembrie, când medicii au stabilit legătura dintre piața de pește din Wuhan și noul coronavirus, femeia a fost băgată în carantină. Wei, care și-a revenit în urma infecției, a declarat pentru presa din China că cel mai probabil a luat virusul dintr-o toaletă și că guvernul chinez ar fi trebuit să gestioneze situația mai rapid. 

Femeia a fost pacientul zero al pieții din Wuhan, însă nu se știe cu exactitate dacă este și primul pacient din China infectat cu coronavirus. 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus piata wuhan
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close