Antena 3 Coronavirus Şase mămici cu coronavirus, în maternitatea din Timişoara, s-au vindecat. Femeile și-au lăsat bebelușii în spital

Şase mămici cu coronavirus, în maternitatea din Timişoara, s-au vindecat. Femeile și-au lăsat bebelușii în spital

15 Apr 2020   •   18:09
Şase mămici cu coronavirus, în maternitatea din Timişoara, s-au vindecat. Femeile și-au lăsat bebelușii în spital
Sursa foto: Pixabay.com

Şase dintre mamele testate pozitiv cu coronavirus, în Maternitatea Odobescu din Timişoara, s-au vindecat şi au fost externate. Acestea și-alăsat copiii în spital.

În total, 12 proaspete mămici s-au infectat cu noul coronavirus de la personalul medical din Maternitatea Odobescu. Au fost transferate, cu tot cu copii, la Maternitatea Bega, unde au primit tratamentul adecvat.

Întrebată dacă a avut simptome, una dintre mămici a răspuns: „Doar gust şi miros n-am avut, în rest nu am avut absolut nimic”.

„Suntem foarte fericiţi că starea lor de sănătate a fost în permanenţă una bună, au urmat tratamentul specific noului tip de infecţie cu coronavirus, au fost urmărite, monitorizate şi controlate iar astăzi, primele 6 mămici merg acasă ”, spune Marius Craina, şeful Maternităţii Bega din Timişoara.

Vestea mai puţin bună este că mămicile au plecat singure acasă. Copilaşii au rămas în spital, pentru că sunt prematuri. În plus, deşi vindecate, ele trebuie să stea în izolare, timp de 14 zile.

„Copilaşul a rămas aici. Nu sunt 100% fericită”, spune o femeie.

Cele 6 proaspete mămici care s-au vindecat de coronavirus aşteaptă acum cu nerăbdare să treacă perioada de 14 zile de izolare, dar şi ca bebeluşii să mai ia în greutate. Abia atunci îi vor putea lua acasă şi îi vor ţine la piept.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close