Antena 3 CNN Coronavirus Scenariu dramatic în România privind criza de coronavirus. Ce spun specialiștii că ne așteaptă în luna august

Scenariu dramatic în România privind criza de coronavirus. Ce spun specialiștii că ne așteaptă în luna august

Experții în imunologie au transmis că România va ajunge, în luna august, la aproximativ 1.200-1.600 de cazuri noi pe zi. Specialiștii au pus pe masa Guvernului acest scenariu dramatic care ar urma să aibă loc în țara noastră.

Scenariu dramatic în România privind criza de coronavirus. Ce spun specialiștii că ne așteaptă în luna august
Sursa foto: Hepta
16 Iul 2020   •   20:10

Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a avut o primă reacție și a explicat dacă acest scenariu este plauzibil sau nu.

"Așa este, este perfect gândit matematic, pentru că vorbeam și acum o săptămână că va fi o creștere exponențială, pentru că așa scrie la cartea medicală, că evoluează un astfel de proces epidemiologic. Deci este, nu numai credibil, chiar poate să se întâmple să fie un astfel de număr zilnic.

Ceea ce este extrem de important  este să gândim managementul în funcție de numărul de cazuri din ATI, în funcție de ponderea formelor clinice, adică ce predomină, forme medii sau ușoare și bineînțeles, vom regândi pe baza legii care probabil apare astăzi, parteneriatul acesta medic - pacient.

Va trebui să avem discuții pe teme medicale, destul de pertinente și convingătoare cu pacientul, astfel încât acesta să aibă o evoluție favorabilă", a declarat Carmen Dorobăț, în direct la B1 TV.

Ultima raportare a GCS a indicat 777 de noi cazuri de infectare

Numărul infectărilor cu coronavirus a explodat din nou în România. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015  teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 553 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.146 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

×
Subiecte în articol: coronavirus Carmen Dorobăț
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close