Antena 3 CNN Coronavirus Simptom mai puțin cunoscut al infecției cu COVID-19. Avertismentul medicilor

Simptom mai puțin cunoscut al infecției cu COVID-19. Avertismentul medicilor

Pe masura ce invatam tot mai multe despre pandemie, devine clar ca simptomele noului coronavirus nu doar variaza mult de la persoana la persoana, dar sunt diferite fata de ce se stia la inceput.

Simptom mai puțin cunoscut al infecției cu COVID-19. Avertismentul medicilor
Sursa foto: Pixabay.com
25 Mai 2020   •   16:58

De exemplu, s-a aflat mai tarziu ca pierderea mirosului si a gustului sunt semne la fel de importante ale infectiei cu COVID-19, precum tusea si febra puternica.

Din cateva cazuri documentate recent se distinge un alt posibil simptom. Si este unul surprinzator: eruptiile cutanate. Potrivit Refinery29, afectiunile pielii includ colorarea degetelor de la picioare in tonuri de rosu sau albastru, aparitia unor basicute dureroase si chiar cazuri de cangrena sau leziuni vasculare, scrie doctorulzilei.ro.

Joshua Zeichner, dermatolog si director de cercetare cosmetica si clinica la departamentul de dermatologie al spitalului Mount Sinai din New York, a explicat pentru publicatia citata schimbarile prin care trece pielea pacientilor cu COVID-19, observate pana acum. Acestea includ „modificari neobisnuite, cum ar fi o eruptie rosie similara cu cele care pot fi vazute la alte infectii virale si mici punctulete rosii”, spune Zeichner.

„Au mai fost observate aspectul de degeratura al degetelor de la picioare si o tulburare vasomotorie, cunoscuta sub denumirea de livedo reticularis”, a adaugat dermatologul.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Horoscop 7 iunie 2023. Peştii profită din plin, Balanţele trec testul fidelităţii
x close