Antena 3 CNN Coronavirus Valul al doilea al pandemiei aduce un val de sinucideri. Ce s-a întâmplat după închiderea şcolilor

Valul al doilea al pandemiei aduce un val de sinucideri. Ce s-a întâmplat după închiderea şcolilor

Un studiu recent arată că pandemia de coronavirus este mortală şi în mod indirect, dincolo de efectele clinice pe care coronavirusul le produce în organismul infectat

Valul al doilea al pandemiei aduce un val de sinucideri. Ce s-a întâmplat după închiderea şcolilor
de Georgiana Adam    |    16 Ian 2021   •   16:53

Potrivit studiului efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong și de la Institutul Metropolitan de Gerontologie din Tokyo Metropolitan, rata sinuciderilor în perioada iulie - octombrie 2020 a crescut cu 16% în Japonia față de aceeași perioadă a anului trecut.

"Spre deosebire de circumstanțele economice normale, această pandemie afectează în mod disproporționat sănătatea psihologică a copiilor, adolescenților și femeilor, în special a gospodinelor", au scris autorii studiului publicat în revista Nature Human Behavior.

Studiul a constatat că sinuciderile au legătură cu subvențiile guvernamentale, reducerea programului de lucru și închiderea școlilor.

Rata de sinucidere a crescut în special în rândul femeilor, deoarece pandemia prelungită dăunează industriilor în care predomină femeile și crește povara asupra mamelor care lucrează. Și violența domestică a crescut.

Rata sinuciderilor în rândul copiilor a crescut după închiderea şcolilor

Această cercetare, bazată pe datele acumulate de Ministerului japonez al Sănătății din noiembrie 2016 până în octombrie 2020, a constatat că rata sinuciderilor în rândul copiilor a crescut mult în al doilea val, corespunzător perioadei de după închiderea școlilor.

După măsurile dispuse în Tokyo și în trei prefecturi învecinate, premierul japonez Yoshihide Suga a extins starea de urgenţă pendemică şi la alte regiuni din ţară, ca urmare a creşterii numărului de cazuri.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: sinucideri COVID-19
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close