Antena 3 CNN Coronavirus Un site fals de știri din România va fi închis de Guvern: 'A publicat informații false pentru a dezinforma și a induce panica'

Un site fals de știri din România va fi închis de Guvern: 'A publicat informații false pentru a dezinforma și a induce panica'

Un site fals de știri din România va fi închis de Guvern, după ce autoritățile au descoperit că 'a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica'.

Un site fals de știri din România va fi închis de Guvern: 'A publicat informații false pentru a dezinforma și a induce panica'
Sursa foto: Pacific Standard
25 Mar 2020   •   21:07

"Grupul de Comunicare Strategică a  solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz.

Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica.

Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României și nu are reprezentanți care să poată fi contactați", se arată într-un comunicat oficial al Grupului de Comunicare Strategică.

De asemenea, Grupul a înaintat astăzi, 25 martie, ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, propunerea de eliminare la sursă a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/).

"Decizia a fost luată pentru că reprezentanții site-ului bnews.ro au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică și au refuzat să corecteze informațiile false.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a transmis decizia către ANCOM, instituție care a pus deja în aplicare măsurile necesare", au mai anunțat reprezentanții Guvernului.

Deciziile luate astăzi cu privire la site-uri false de știri din România vin după ce, săptămâna trecută, un alt site de știri false a fost închis din cauza articolelor false despre pandemia de coronavirus.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close