Antena 3 Coronavirus Este îngrijorătoare situația pandemică din România în acest moment? Răspunsul lui Raed Arafat

Este îngrijorătoare situația pandemică din România în acest moment? Răspunsul lui Raed Arafat

de Georgiana Adam    |    27 Ian 2022   •   15:54
Este îngrijorătoare situația pandemică din România în acest moment? Răspunsul lui Raed Arafat
Sursa foto: gov.ro

În prezent, situația pandemică din România nu e nici "îngrijorătoare", nici "neîngrijorătoare", dar e nevoie să "rămânem precauți", spune șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Întrebat, joi, dacă din punctul său de vedere situația în România este îngrijorătoare în acest moment, Arafat a răspuns: "faptul că varianta Omicron are impact mai redus din punctul de vedere al gravității este un lucru foarte pozitiv. 

Normal că trebuie să rămânem precauți. Nu aș categorisi îngrijorătoare sau neîngrijorătoare. 

Este o situație care necesită precauție pentru următoarele două - trei săptămâni până atingem vârful, după care vedem că începe să scadă", a spus medicul Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, situația trebuie monitorizată și adaptată, dar cel mai important este să se respecte regulile de bază.

"Insistăm mai ales asupra purtării măștii. Considerăm că este, poate, cea mai eficientă metodă, cu excepția vaccinării, care poate preveni stările grave și ajungerea la terapie intensivă sau la deces. 

În rest, așteptăm să vedem care va fi evoluția și la un moment probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta și o să avem preponderent Omicron".

În ce privește focarele din spitale, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că nu se poate spune că cifrele în acest moment reprezintă un impact major în țară: "dar sunt unele spitale care au într-adevăr un număr de medici sau de asistenți carantinați, izolați. De aici vin și detașările".
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Raed Arafat

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close