Antena 3 CNN Coronavirus Sute de șoferi de TIR, mulți dintre ei români, obligați să facă teste COVID la intrare în Germania

Sute de șoferi de TIR, mulți dintre ei români, obligați să facă teste COVID la intrare în Germania

Sute de șoferi de TIR, mulți dintre ei români, sunt obligați să facă teste COVID la intrare în Germania.

Sute de șoferi de TIR, mulți dintre ei români, obligați să facă teste COVID la intrare în Germania
de Georgiana Adam    |    15 Feb 2021   •   17:13

Germania a întărit controalele în frontieră. Șoferii de camioane trebuie să prezinte test negativ.

Noile restricții au intrat în vigoare la miezul nopții. Începând din 14.02.2021, ora 00:00, Germania solicită șoferilor profesioniști să se înregistreze și să prezinte un test negativ COVID-19 în cazul în care în ultimele 10 zile au stat sau au tranzitat Slovacia, Cehia și provincia austriacă Tirol, declarate ”zone care prezintă motive de îngrijorare privind noile tulpini COVID-19”.

Conform datelor oficiale, aproximativ 45.000 de persoane din Cehia şi Austria lucrează în Germania şi sunt afectate de noile restricţii.

Uniunea Europeană a criticat Guvernul Germaniei din cauza restricţiilor impuse la frontiere.

Test de covid !????

Posted by Stanislav Ion Romica on Monday, February 15, 2021

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR își exprimă îngrijorarea cu privire la noile măsuri adoptate de Germania, care începând din 14.02.2021, ora 00:00 solicită șoferilor profesioniști să se înregistreze și să prezinte un test negativ COVID19 în cazul în care  în ultimele 10 zile au stat sau au tranzitat Slovacia, Cehia și provincia austriacă Tirol, declarate „zone care prezintă motive de îngrijorare privind noile tulpini COVID-19”. Totodată, este alarmant faptul că în răspuns, Republica Cehă a anunțat că va solicita un test negativ COVID-19 de la toți șoferii de transport rutier de mărfuri care intenționează să tranziteze Cehia în drum spre Germania începând tot din 14 februarie, ora 00:00.

Noile măsuri adoptate de Germania vor provoca blocaje uriașe pe coridoarele europene de transport de marfă Est-Vest și Nord-Sud , cu consecințe devastatoare asupra lanțurilor de aprovizionare ale UE, avertizează untrr.ro.

UNTRR cere intervenția Guvernului

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR solicită acțiunea imediată a Guvernului României la nivel european, pentru a preveni barierele în calea liberei circulații a mărfurilor și a exclude șoferii profesioniști de la cerințele privind testul COVID, în scopul evitării blocării culoarelor europene de transport și colapsului lanțurilor vitale de aprovizionare în UE.

×
Subiecte în articol: Germania şoferi români
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close