Antena 3 CNN Coronavirus Spania prelungește starea de alertă până pe 21 iunie

Spania prelungește starea de alertă până pe 21 iunie

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că va cere Parlamentului să aprobe prelungirea cu două săptămâni a stării de urgență până pe 21 iunie.

Spania prelungește starea de alertă până pe 21 iunie
Sursa foto: Hepta
31 Mai 2020   •   14:26

Pedro Sanchez a menționat și că aceasta va fi ultima prelungire a măsurilor de restricție întrucât numărul infecțiilor a scăzut dramatic în Spania. 

Spania a decretat starea de urgență în 14 martie, aceasta fiind însoțită de măsuri de carantină stricte sub care persoanele aveau voie să își părăsească locuințele doar pentru cumpărarea de alimente, urgențe medicale și să se deplaseze la locul de muncă dacă nu puteau munci de acasă.

Autoritățile au început relaxarea graduală a restricțiilor și, în pofida opoziției partidelor de dreapta și a protestelor din străzi, Sanchez a ajuns la o înțelegere cu partidul separatist catalan Esquerra Republicana de Catalunya pentru a se asigura că guvernul său minoritar va putea trece prelungirea stării de urgență în Parlament, potrivit El Pais.

Una din cele mai afectate țări de pandemie, Spania a înregistrat peste 286.000 de pacienți cu Covid-19, dintre care aproape 197.000 au fost declarați vindecați. Bilanțul deceselor se ridică duminică la 27.125 de morți. În mai, în Spania au avut loc proteste ale cetățenilor nemulțumiți de modul în care a fost gestionată criza sanitară și mai ales de măsurile stricte de izolare.

×
Parteneri
Explozie puternică într-un apartament din Sectorul 3 al Bucureștiului!
x close