Antena 3 CNN Coronavirus Spital de campanie pentru pacienții cu coronavirus, ridicat de MApN în numai cinci zile (Timelapse)

Spital de campanie pentru pacienții cu coronavirus, ridicat de MApN în numai cinci zile (Timelapse)

Spitalul de campanie ROL 2, secție a Spitalului Militar Central, a fost ridicat de militarii români în numai cinci zile, în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie 'Ana Aslan' de la Otopeni.

Spital de campanie pentru pacienții cu coronavirus, ridicat de MApN în numai cinci zile (Timelapse)
Sursa foto: Facebook / MApN
28 Mar 2020   •   13:07

Spitalul va trata cazurile uşoare şi medii de COVID-19.

Ultima dată, spitalul a fost operaţionalizat în 2015, în timpul epidemiei de Ebola, însă nu a fost folosit.

"Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie 'Ana Aslan' Otopeni.

Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19” și „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România", se arată într-un comunicat al MApN.

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close