x close

Cămin de bătrâni din Suceava în carantină, majoritatea angajaților și vârstnicilor sunt infectați cu coronavirus

08 Apr 2020   •   21:33
Cămin de bătrâni din Suceava în carantină, majoritatea angajaților și vârstnicilor sunt infectați cu coronavirus Hepta

Spitalul de Îngrijri Paliative Ilișești din județul Suceava a intrat, astăzi, în carantină, după ce majoritatea pacienților și mai multe cadre medicale au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Spitalul de Îngrijri Paliative Ilișești este, în realitate, un cămin de bătrâni, fiind în curs de acreditare pentru a deveni spital.

"Au fost mai multe cadre medicale și pacienți depistați pozitiv și s-a luat decizia carantinării. O parte din personalul medical depistat pozitiv, care este asimptomatic, va rămâne în spital și va avea grijă de pacienți", a declarat, pentru Mediafax, directorul DSP Suceava, Manuela Trifan.

Astfel, din cei 41 de pacienți aflați în spital, 31 sunt pozitivi, iar din cei 52 de angajați ai spitalului, 28 sunt pozitivi.

Potrivit directorului DSP Suceava, atât pacienții, cât și cadrele medicale sunt fie asimptomatici, fie au forme ușoare de boală.

În spital au rămas 28 de angajați care se vor ocupa, în continuare, de îngrijirea pacienților.

"Am considerat că aceasta este cea mai bună soluție atât din punct de vedere epidemiologic, cât și pentru familiile personalului medical depistat pozitiv. Deschiderea a venit și din partea lor să se procedeze așa", a mai spus Manuela Trifan.

(sursa: Mediafax)

Citeşte mai multe despre:

coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati