Antena 3 CNN Coronavirus Înca un spital băgat în carantină din cauza coronavirusului. 23 de medici și asistente sunt izolați la domiciliu

Înca un spital băgat în carantină din cauza coronavirusului. 23 de medici și asistente sunt izolați la domiciliu

Încă un spital a fost băgat în carantină de un bolnav de coronavirus. Este vorba despre unitatea sanitară din Filiaşi, acolo unde un pacient de 67 de ani care a venit la Urgenţe s-a dovedit a fi infectat.

Înca un spital băgat în carantină din cauza coronavirusului. 23 de medici și asistente sunt izolați la domiciliu
Sursa foto: Antena 3
19 Mar 2020   •   07:24

Din primele informații se pare că bărbatul, în vârstă de 67 de ani, a fost transferat miercuri la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova. Acesta a ajuns la spital din cauza altor probleme cronice de sănătate. În momentul în care a fost testat, a fost confirmat pozitiv cu noul COVID-19. Bărbatul venise din Franța cu doar câteva zile în urmă. 

În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că 23 de cadre medicale, care nu purtau echipamente de protecție la acel moment, au luat contact cu bărbatul.

Angajaţii au fost trimişi acasă, unde vor sta 14 zile în izolare. Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgențe a fost suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecția întregului spațiu în care funcționează acest compartiment. 

Bărbatul s-a întors în țară pe data de 6 martie cu avionul, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică încearcă să afle acum câte persoane au călătorit cu respectiva aeronavă, pentru a putea demara o anchetă epidemiologică.

De asemenea, din data de 6 martie când s-a întors în țară până a fost internat în spital, bărbatul de 67 de ani a intrat în contact cu mai multe persoane, inclusiv din cadrul Primăriei. 

Potrivit autorităților din Dolj, 5 persoane au fost diagnosticate miercuri seara cu coronavirus.

Înca un spital închis din cauza coronavirusului. Cel puțin 23 de medici și asistente sunt izolați la domiciliu

 

×
Subiecte în articol: spital inchis coronavirus
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close