Antena 3 CNN Coronavirus Spitalul Colentina si ROL 2 au renumărat morții de COVID-19. Rezultatele contrazic spusele lui Vlad Voiculescu

Spitalul Colentina si ROL 2 au renumărat morții de COVID-19. Rezultatele contrazic spusele lui Vlad Voiculescu

Ministerul Apărării a transmis că spitalul militar ROL 2 care funcționează în incinta Institutului „Ana Aslan” a înregistrat 82 de decese pe care le-a raportat atât în plaforma Coronaforms, cât și în platforma Alerte MS. Asta după ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat luni că sunt sute de decese care nu sunt raportate corect la Spitalul Colentina și ROL 2

Spitalul Colentina si ROL 2 au renumărat morții de COVID-19. Rezultatele contrazic spusele lui Vlad Voiculescu
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   16:59

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formațiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări:

Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020.

Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”, se arată în comunicatul de presă al ministerului Apărării.

Conducerea Spitalului Colentina a început luni renumărarea cazurilor de deces după infectarea cu COVID-19

Renumărarea cazurilor de decese COVID-19 de la Spitalul Colentina s-a încheiat în urmă cu scurt timp, iar în urma procesului nu a fost detectată nici o problemă de raportare, susțin surse ale Antena 3.

520 de decese au fost înregistrate anul trecut. Iar pe 2021, până la data curentă, erau 211. Reprezentanții spitalului spun că toate raportarile au fost făcute conform legii.

Vlad Voiculescu: Diferențe de sute de morți la Spitalul Colentina! Acuzații grave din partea ministrului demis

Vlad Voiculescu susține că, la Spitalul Colentina, sunt diferențe de sute de morți între numărul raportat și numărul real. De asemenea, acesta susține că mai sunt spitale unde există astfel de probleme.

Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina, vedem că diferența este de sute, de sute de persoane. Raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebuie raporteze atât spitalele cât și DPS-urile prin medicii de familie, prin DSP-uri. 

Prezentator: Deci spitalul raporta în platforma dumneavoastră cu sutele? Câte sute mai mult decât în partea cealaltă?

Vlad Voiculescu: Peste 500!

Prezentator: Și cum se explică faptul că în partea cealaltă același spital se vedea cu mai puține?

Vlad Voiculescu: Două lucruri, două probleme! Unu, metodologia, doi, aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte, nu era singura problemă de pe masă!

×
Subiecte în articol: Spitalul Colentina ROL2
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close