Antena 3 CNN Coronavirus România șochează! Motivul pentru care Guvernul a interzis sticlele cu apă în sălile de sport

România șochează! Motivul pentru care Guvernul a interzis sticlele cu apă în sălile de sport

Sălile de fitness din România și-au reluat activitatea începând de astăzi, după trei luni de zile în care au stat închise din cauza pandemiei de coronavirus.

România șochează! Motivul pentru care Guvernul a interzis sticlele cu apă în sălile de sport
Sursa foto: Pexels
de Claudia Simion    |    16 Iun 2020   •   09:53

Pericolul infectării cu noul virus încă nu a trecut, motiv pentru care au fost luate măsuri speciale, însă unele dintre ele sunt chiar absurde.

Cei din cadrul Ministerului Sănătății au anunțat inițial că nu va fi permisă utilizarea aerului condiționat și că oamenii nu vor putea face duș după antrenament, însă după ce mai mulți specialiști au criticat aspru aceste măsuri, s-a renunțat la cea referitoare la aerul condiționat.

Totuși, accesul în zona dușurilor rămâne în continuare interzis. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe, a anunțat prima dată această decizie, spunând că a fost luată pentru a scădea riscul infectării cu COVID-19.

"Aceste prime măsuri de relaxare a restricțiilor din sălile de fitness vin împreună cu o uriașă responsabilitate, protejarea pe cât mai mult posibil a sănătății tuturor participanților. Sălile de fitness au un risc ridicat epidemiologic. Și apropo de numărul cabinelor de duș, dacă e să comparăm cu numărul celor care se antrenează, este mult mai mic, ceea ce ar genera aglomerație. O aglomerare în zona dușurilor ar duce la un contact evident între foarte mulți, am crea un timp de așteptare pentru mulți participanți. Tot ceea ce am gândit e în directă relație cu spațiile alocate. În zona vestiarelor, unde se situează dușurile, e nevoie de 4 mp pentru fiecare persoană. Accesul în vestiare și la dușuri e controlat și limitat de această raportare la cei 4 mp. Interesul nostru, al celor care protejăm sănătatea publică, a fost să fluidizăm traficul în aceste spații comune pentru că ele au cel mai înalt risc epidemiologic", spunea Stroe, în urmă cu câteva zile, la Antena 3.

Seria de măsuri ridicole aplicate la nivelul sălilor de fitness continuă să-i surprindă neplăcut pe sportivi. Mulți dintre cei care au reînceput să se antreneze s-au confruntat cu interzicerea intrării în sală cu sticla de apă. Consumul de băuturi răcoritoare se poate face doar în aer liber, scrie în Monitorul Oficial.

Această măsură a avut deja efecte negative asupra sănătății sportivilor. O femeie din București a leșinat în timpul unei clase de aerobic din cauza deshidratării.

 

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close