Antena 3 Coronavirus Streinu-Cercel îi cere lui Iohannis convocarea CSAT pentru gestionarea crizei de coronavirus

Streinu-Cercel îi cere lui Iohannis convocarea CSAT pentru gestionarea crizei de coronavirus

de M.Z.    |    29 Mar 2020   •   12:16
Streinu-Cercel îi cere lui Iohannis convocarea CSAT pentru gestionarea crizei de coronavirus
Sursa foto: Antena 3

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, a cerut ca preşedintele Klaus Iohannis să se implice în mod direct în gestionarea situaţiei provocate de epidemia de coronavirus, prin convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„E momentul ca preşedintele României să se implice în mod direct şi să convoace CSAT, astfel încât decizia să fie la cel mai înalt nivel cu putinţă. 

Este momentul ca Preşedinţia să se implice direct în această problemă şi atunci toate lucrurile vor merge cum trebuie, altfel fiecare face cum vrea. Nu mai avem timp de vorbe în momentul de faţă. Nu mai avem timp”, a declarat profesorul Streinu Cercel, sâmbătă, la o ediţie live la Mediafax.

Streinu-Cercel: De săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba radical! Trecem la transmiterea comunitară a coronavirusului

Medicul a adăugat că după zece săptămâni situaţia ar putea reveni la normal, dacă cetăţenii şi autorităţile vor lua măsuri pentru a opri răspândirea virusului. 

În plus, Streinu Cercel propune ca în această perioadă cetăţenii să fie scutiţi de plata datoriilor către stat.

Declaraţia managerului Institutului Matei Balş vine după ce România a înregistrat peste 1.500 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 38 de decese.

Autorităţile pregătesc o nouă Ordonanţă militară. Ce măsuri ar putea fi impuse

×
Subiecte în articol: coronavirus CSAT

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close