Antena 3 CNN Coronavirus Medicul Streinu-Cercel ne sfătuieşte să stăm acasă de Paşte: Dacă ne infectăm între noi, Dumnezeu cu mila...

Medicul Streinu-Cercel ne sfătuieşte să stăm acasă de Paşte: Dacă ne infectăm între noi, Dumnezeu cu mila...

Românii ar fi bine să stea acasă de Paşte şi nu să meargă la petreceri, pentru a preveni astfel răspândirea cazurilor de coronavirus, a atras atenţia, vineri, medicul Adrian Streinu-Cercel.

Medicul Streinu-Cercel ne sfătuieşte să stăm acasă de Paşte: Dacă ne infectăm între noi, Dumnezeu cu mila...
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    20 Mar 2020   •   13:56

"Sărbătorile Pascale să se desfăşoare cu Dumnezeu în suflet, şi nu la mese şi bairamuri. Dacă nu înţelegem acest lucru, ne asumăm un risc potenţial să ne infectăm între noi şi, de aici, Dumnezeu cu mila...", a sfătuit medicul Streinu-Cercel, vineri, într-o ediţie live la Mediafax.

În plus, medicul atrage atenţia că în câteva săptămâni, poate după Paşte, ne putem aştepta la cazuri de coronavirus cu simptomatologie grea.

Totodată, nerespectare măsurilor date de autorităţi, respectiv statul în casă, poate duce la creşterea numărului de cazuri.

Astfel că, dacă acum o persoană bolnavă poate infecta o alta, dacă nu respectăm regulile, se poate ajunge la situaţia ca un bolnav să transmită virusul COVID-19 altor 3-4 persoane.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus Paste
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close