Antena 3 CNN Coronavirus Strigătul de revoltă al pacienților cu COVID-19. „Am avut un șoc emoțional când am ajuns aici. Saloanele sunt efectiv de la 1970”

Strigătul de revoltă al pacienților cu COVID-19. „Am avut un șoc emoțional când am ajuns aici. Saloanele sunt efectiv de la 1970”

Bolnavii infectați se plâng de condițiile mizere din Spitalul de la Stejeriș, Brașov. În loc să își recupereze sănătatea, bolnavii internați la spitalul din Stejeriș sunt nevoiți să îndure condiții greu de imaginat.

Strigătul de revoltă al pacienților cu COVID-19. „Am avut un șoc emoțional când am ajuns aici. Saloanele sunt efectiv de la 1970”
Sursa foto: Antena 3
22 Iun 2020   •   20:25

„Am ajuns într-un loc, nici nu știu cum să îl numesc. Se cheamă Spitalul Stejeriș, oamenii îi spun ultima destinație”, spune un pacient. Ultima destinație, așa cum este denumită de cei care i-au călcat pragul, este unitatea medicală din județul Brașov dedicată pacienților infectați cu COVID-19.

În loc să își recupereze sănătatea, bolnavii internați la spitalul din Stejeriș sunt nevoiți să îndure condiții greu de imaginat. „Băile sunt practic la jumătatea pavilionului. Suntem 14 la un grup sanitar, există zidit cumva un duș în care nu mi-a venit nici să mă uit, dar să intru acolo”, spune o pacientă.

Bărbați și femei, baie la comun în secolul 21. „Nu am masă unde să stau să mănânc. Suntem doi, mâncăm în picioare”

„Am avut un șoc emoțional când am ajuns aici. Saloanele sunt efectiv de la 1970. Nu știam ce să fac, să fug sau să stau să accept tratamentul”.

Pacientă COVID-19, mărturie cutremurătoare:

„Nu mă puteam opri din plâns.(...) O clipă m-am gândit că îmi este afectată judecata. Azi, spre seară a venit o doamnă să ocupe patul de sub perete. În clipa în care a intrat în salon, a început să plângă în hohote. Și lucrează în sistemul sanitar. Se presupune că a văzut multe în viață. De acum eram în stare să o îmbărbătez. I-am spus că o să fie bine. Aplâns toată seara”.

Bolnavi infectați se plâng de condițiile mizere

Pacienții se tem că următorul lor tratament va viza ameliorarea traumelor psihice suferită pe durata internării.

Strigătul de revoltă al paciențiilor infectați cu noul coronavirus

×
Subiecte în articol: pacienti Brașov Stejeriș coronavirus
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close