Antena 3 CNN Coronavirus STUDIU: COVID-19 „Nu are strămoși naturali credibili” și a fost creat în China

STUDIU: COVID-19 „Nu are strămoși naturali credibili” și a fost creat în China

Un studiu realizat de un profesor britanic și un om de știință norvegian susține că virusul COVID-19 a fost creat într-un laborator din Wuhan, China, apoi s-a încercat ștergerea urmelor prin versiuni de inginerie inversă ale virusului pentru a face să pară că a evoluat natural din lilieci.

STUDIU: COVID-19 „Nu are strămoși naturali credibili” și a fost creat în China
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    30 Mai 2021   •   18:56

Profesorul britanic Angus Dalgleish şi omul de ştiinţă norvegian dr. Birger Sørensen, autorii acestui studiu, au precizat că au „dovezi de retro-inginerie în China” de un an. Aceștia au fost însă ignorați de academicieni și de revistele științifice importante.

Cei doi au descoperit, în timp ce analizau eșantioanele de COVID-19 anul trecut, pentru a crea un vaccin împotriva acestuia, că există „amprente unice” în virus, care ar fi putut apărea doar prin crearea într-un laborator.

Acest studiu include acuzaţii de „distrugere deliberată, ascundere sau contaminare a datelor” în laboratoarele din Wuhan, dar și faptul că oamenii de știință din China au fost reduși la tăcere.

Autorii studiului au declarat că au vrut să facă publice concluziile, dar marile reviste științifice i-au refuzat, motivând că virusul s-a transmis în mod natural de la lilieci sau alte animale.

Președintele american Joe Biden a cerut, săptămâna trecută, reexaminarea originii COVID-19, dar și a teoriei accidentelor de laborator.

Dalgleish şi Sørensen au realizat acum un nou studiu, al căror concluzii sunt că „SARS-CoV-2 nu are un strămoş credibil natural” şi că este „dincolo de orice îndoială rezonabilă” că virusul a fost creat prin „manipulare de laborator”.

Studiul de 22 de pagini urmează să fie publicat în revista ştiinţifică Quarterly Review of Biophysics Discovery.

Cei doi au cercetat prin arhivele revistelor și în baze de date și au descoperit că oamenii de ştiinţă chinezi, care lucrează împreună cu universităţile americane, ar fi construit instrumentele pentru crearea coronavirusului.

„Legile fizicii înseamnă că nu poţi avea patru aminoacizi încărcaţi pozitiv la rând. Singurul mod în care puteţi obţine acest lucru este dacă îl fabricaţi artificial”, a declarat Dalgleish.

Noul studiu spune că aceste caracteristici ale COVID-19 sunt „amprente unice” care sunt „indicii de manipulare intenţionată” şi că „probabilitatea ca acesta să fie rezultatul proceselor naturale este foarte mică”.

Dalgleish este profesor de oncologie la Universitatea St. George, din Londra şi este cunoscut mai ales pentru descoperirea sa în ceea ce priveşte crearea primului „vaccin HIV” funcţional.

Sørensen, virolog, este preşedintele companiei farmaceutice Immunor, care a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19 numit Biovacc-19.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: COVID-19 studiu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close