Antena 3 CNN Coronavirus Studiu: Ivermectina, medicamentul care ar ucide coronavirus, în două zile

Studiu: Ivermectina, medicamentul care ar ucide coronavirus, în două zile

Un medicament antiparazitar, disponibil pe tot globul, ar ucide coronavirus doar în două ore, au arătat testele din laborator. Un studiu realizat de Universitatea Monash a arătat cum o singură doză de Ivermectină ar putea să oprească multiplicarea SARS-CoV-2.

Studiu: Ivermectina, medicamentul care ar ucide coronavirus, în două zile
Sursa foto: Pixabay
03 Apr 2020   •   23:29

„Am descoperit că doar o doză ar putea distruge tot ARN-ul viral (pe scurt, distruge tot materialul genetic al virusului) în 48 de ore. În plus, în doar 24 de ore, o parte semnificativă din el dispare", a transmis dr. Kylie Wagstaff de la Institutul din cadrul Universității Monash, scrie News.com.au

În timp ce nu se știe cum Ivermectina afectează virusul, medicamentul cel mai probabil nu mai permite infecției să lase organismul fără abilități de a o înfrânge.

Următorul pas pe care trebuie să-l facă cercetătorii este determinarea dozei umane corecte, pentru a se asigura că nivelul folosit este sigur pentru oameni.

„În timpuri în care avem o pandemie și nu există un tratament aprobat încă, dacă am avea un compus deja disponibil în toată lumea, am putea ajuta oamenii mult mai rapid", a spus dr. Wagstaff. „În mod realistic, va dura ceva până când un vaccin va fi disponibil la scară largă".

Cu toate acestea, înainte ca Ivermectina să poată fi folosită pentru a combate coronavirusul, este nevoie de fonduri, pentru a finanța testările clinice.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close