Antena 3 CNN Coronavirus Studiu: Lăsat necontrolat, noul coronavirus ar fi ucis 40 de milioane de oameni în întreaga lume

Studiu: Lăsat necontrolat, noul coronavirus ar fi ucis 40 de milioane de oameni în întreaga lume

Cercetătorii de la Imperial College London au făcut o analiză a ceea ce ar fi putut să se întâmple dacă noul coronavirus ar fi fost lăsat necontrolat și nicio țară din lume nu ar fi încercat să oprească pandemia COVID-19.

Studiu: Lăsat necontrolat, noul coronavirus ar fi ucis 40 de milioane de oameni în întreaga lume
27 Mar 2020   •   11:00

Potrivit acestora, lăsat necontrolat, coronavirusul ar fi ucis 40 de milioane de oameni și ar fi infectat aproximativ șapte miliarde, scrie Daily Mail.

Dar anumite acțiuni, cum ar fi distanțarea socială, pot reduce numărul deceselor cu cel puțin 95 la sută, salvând astfel 38,7 milioane de vieți.

În SUA, scenariul la care au ajuns cercetătorii arată că s-ar fi ajuns la peste 2,18 milioane de decese, iar în Marea Britanie la 490.000 de decese.

Echipa spune că adoptarea rapidă a măsurilor împotriva coronavirus, cum ar fi testarea, izolarea cazurilor de COVID-19 și distanțarea socială pe scare largă, sunt esențiale pentru a reduce impactul pandemiei.   

Reducerea contactelor sociale cu 40%, la care se adaugă o reducere cu 60% a contactelor sociale în rândul populației vârstnice, ar putea reduce această povară a deceselor la aproximativ jumătate din estimările inițiale.


 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close