Antena 3 CNN Coronavirus TrueStoryProject: Se impune un CSAT pe plan național și un Fond European de Urgență pentru criza economică

TrueStoryProject: Se impune un CSAT pe plan național și un Fond European de Urgență pentru criza economică

Coronavirus a devenit o criză globală cu implicații individuale, societale, economice și politice scrie True Story Project, care atrage atenția asupra faptului că CSAT ar trebui să analizeze și să recomande soluții pentru conținerea acestei crize, cu precădere în perioada sărbătorilor pascale, dar și pe termen mediu.

TrueStoryProject: Se impune un CSAT pe plan național și un Fond European de Urgență pentru criza economică
Sursa foto: Pixabay
10 Mar 2020   •   11:49

România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni care muncesc în alte țări din UE, mai ales Italia. Dincolo de măsurile imediate care privesc limitarea răspândirii COVID-19 de către românii care, fie pentru sărbători, fie de frica virusului, se întorc acasă, există un aspect economic important. Românii care muncesc în Italia, dar și în alte țări europene, trimit acasă remiteri substanțiale, importante la nivel economic național, dar mai ales la nivel social.

Scăderea inevitabilă a acestor remitențe, cu atât mai drastică cu cât criza se acutizează, va avea și acest impact social, încă necalculat dar care merită atenția autorităților.

Coronavirus are un impact destabilizator major afectând securitatea națională, în sensul ei modern și larg, care transcede aspectele strict militare. CSAT ar trebui să analizeze și să recomande soluții pentru conținerea acestei crize, cu precădere în perioada sărbătorilor pascale, dar și pe termen mediu.

În orice criză există o oportunitate. Instituțiile și companiile, atât private cât și de stat, au ocazia să testeze în această perioada munca de acasă a celor angajați ale căror responsabilități o permit. După limitarea crizei se recomandă reanalizarea gradului de digitalizare al României și adoptarea de măsuri pentru creșterea acestuia, nu numai pentru evitarea eventualelor viitoare epidemii.

Citește continuarea pe truestoryproject.ro.

×
Subiecte în articol: True Story Project
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close