Antena 3 CNN Coronavirus Tudor Ciuhodaru susţine ridicarea restricţiilor: "E cel mai bun moment | Multe aşa-zise conspiraţii se confirmă acum"

Tudor Ciuhodaru susţine ridicarea restricţiilor: "E cel mai bun moment | Multe aşa-zise conspiraţii se confirmă acum"

Medicul Tudor Ciuhodaru, care lucrează într-un spital suport COVID de la începutul pandemiei, a spus astăzi, la Antena 3, că susţine ridicarea restricţiilor şi chiar trecerea la faza endemică a pandemiei COVID.

Tudor Ciuhodaru susţine ridicarea restricţiilor: "E cel mai bun moment | Multe aşa-zise conspiraţii se confirmă acum"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Liviu Chirica
de Milena Niță    |    19 Feb 2022   •   20:01

În plus, Ciuhodaru, care este şi europarlamentar, spune că strategia actuală din pandemie trebuie schimbată şi căutate soluţii ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică.

"Am întrebat inclusiv Comisia Europeană când avem de gând să trecem şi noi de la faza pandemică la faza endemică, pentru că mi se pare că e cel mai bun moment pentru a face acest lucru.

Tudor Ciuhodaru: "E cel mai bun moment pentru a trece la faze endemică"

De ce la aceeaşi rată de vaccinare, Anglia elimină orice fel de restricţii, iar în Austria se trece la vaccinarea obligatorie, oare nu sunt aceleaşi lucruri pentru toţi?", a spus dr. Tudor Ciuhodaru, sâmbătă, la Antena 3.

Întrebat de ce crede că acum ar fi momentul oportun pentru a ne mai relaxa şi a trece la faza endemică a pandemiei, medicul a venit cu mai multe argumente.

"De ce spun că e cel mai bun moment pentru a trece la relaxare, de la pandemie la endemie: avem un capital uriaş de imunitate, mai ales imunitate naturală, de la trecerea prin boală.

Sunt tot mai multe studii care confirmă că e imunitate de calitate, de durată, aceasta de la trecerea prin boală. Multe din lucrurile care le băgau la conspiraţioniste intră acum la confirmarea prin practică.

Dr. Ciuhodaru: "Multe din lucrurile considerate conspiraţioniste intră acum la confirmarea prin practică"

Un alt motiv este vremea, este mai cald, oamenii nu prea mai stau în spaţii închise, mai ies la soare", a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, europarlamentar şi membru în Comisia de Sănătate a Parlamentului European.

Medicul, care lucrează la secţia UPU a spitalului din Iaşi, a precizat că este vaccinat anti-COVID cu schema completă.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close