Antena 3 CNN Coronavirus Varianta britanică de COVID, mult mai mortală decât s-a crezut inițial. Un studiu britanic avertizează asupra pericolului

Varianta britanică de COVID, mult mai mortală decât s-a crezut inițial. Un studiu britanic avertizează asupra pericolului

Un studiu apărut în British Medical Journal aduce date noi și îngrijorătoare despre letalitatea așa-numitei variante britanice de COVID-19.

Varianta britanică de COVID, mult mai mortală decât s-a crezut inițial. Un studiu britanic avertizează asupra pericolului
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2021   •   16:43

Cercetările au fost realizate pe 54.906 de pacienți infectați cu această variantă, a cărei denumire științifică este B.1.1.7.

Rezultatele indică faptul că mortalitatea în rândurile pacienților monitorizați a fost cu 30% până la 100% mai mare, comparativ cu mortalitatea variantei de COVID dominante în primele etape ale pandemiei.

Varianta de COVID cu mortalitate dublă, depistată în peste 100 de țări

Concret, din grupul de studiu al celor infectați cu B.1.1.7 au murit 227 de pacienți, comparativ cu 141 de decese în rândul unui populații similare de pacienți, infectați cu vechea tulpină.

Despre varianta britanică de COVID se știe că a fost depistată până acum în peste 100 de țări. Ea are 23 de mutații genetice care o ajută să se răspândească mai ușor și mai repede.

Cercetătorii spun că este cu până la 40%-70% mai transmisibilă decât variantele depsitate anterior. Amploarea pericolului versiunii britanice crește considerabil dacă adăugăm și mortalitatea  dublă față de a virusului original, așa cum indică studiul din British Medical Journal.

Specialist britanic: În spatele valului 3 al pandemiei în Europa stă tulpina britanică

”Amenințarea variantei B.1.1.7 ar trebui să fie luată în serios dacă legăm mortalitatea și de rata de răspândire”, a avertizat. Robert Challen, , co-autorul al studiului.

La rândul său, specialistul britanic în virologie Lawrence Young consideră că în spatele noului val de infecții din Europa se află, cel mai probabil, tulpina britanică.

În România, potrivit Insittutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate 378 de cazuri de infectare cu tulpina britanică, dintre care 29 la copii.

×
Subiecte în articol: tulpina britanică
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close