Antena 3 CNN Coronavirus Tulpina africană, imună la anticorpi!

Tulpina africană, imună la anticorpi!

Tulpina sud-africană a coronavirusului îi înspăimântă pe specialiştii din întreaga lume. Epidemiologii au descoperit că această variantă a devenit imună la anticorpii pe care organismul uman îi produce pentru a neutraliza celelalte tulpini.

Tulpina africană, imună la anticorpi!
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    21 Ian 2021   •   11:20

Infecția anterioară cu coronavirus ar putea să ofere mai puțină protecție contra noii tulpini, susțin specialiștii. Aceștia speră că vaccinurile vor putea față acestei noi variante de SARS-COV-2.

Studiile arată că această variantă africană se atașează mai ușor și mai puternic de celulele umane, ceea ce explică și faptul că se împrăștie mult mai rapid decât variantele anterioare.

Studiile arată că anticorpii naturali sunt mai puțin eficienți, dar, din fericire, noua variantă de coronavirus, spun specialiștii, nu este cu nimic mai gravă decât variantele anterioare.

Este posibil ca vaccinurile să nu funcţioneze împotriva tulpinii din Africa de Sud

Pe de altă parte, Ministrul britanic al Transporturilor declara în urmă cu 10 zile că experţii sunt îngrijoraţi că nici vaccinurile anti-Covid aflate pe piaţă nu vor fi eficiente împotriva tulpinii de virus apărute în Africa de Sud.

”Varianta sud-africană îi îngrijorează pe experţi, deoarece vaccinul poate să nu răspundă sau să funcţioneze în acelaşi mod”, a declarat Grant Shapps, potrivit The Guardian.

Au apărut noi mutaţii ale noului coronavirus, găsit în Africa de Sud şi Regatul Unit

Oamenii de ştiinţă britanici susțin că varianta găsită în Marea Britanie, care a devenit dominantă în mai mult părţi ale țării, părea încă susceptibilă la vaccinuri. Această variantă a fost găsită şi în Statele Unite şi în alte ţări.

Varianta descoperită pentru prima dată în Africa de Sud are o mutaţie suplimentară, numită E484K.

Potrivit unui studiu de laborator realizat de Pfizer, vaccinul său COVID-19, care a fost realizat în colaborare cu firma germană BioNTech, pare să acţioneze în ambele variante.

×
Subiecte în articol: tulpina africana
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close