Antena 3 CNN Coronavirus Avionul cu 200.000 de măști de protecție pentru medici a ajuns în România

Avionul cu 200.000 de măști de protecție pentru medici a ajuns în România

Comanda de 200.000 de măști de protecție a ajuns cu un avion Tarom, în această seară, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Măștile sunt destinate medicilor care au grijă de pacienții cu coronavirus.

Avionul cu 200.000 de măști de protecție pentru medici a ajuns în România
03 Apr 2020   •   21:55

Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta București - Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19). 

Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din șapte persoane: patru piloți comandanți, doi tehnicieni și un supervizor responsabil cu siguranța și centrajul încărcăturii pe durata zborului.

După revenirea în țară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie și, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

Adrian Ionel, director UNIFARM - "Domnul Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut declarații suficient de punctuale în privința ceea ce a făcut Unifarm până în acest moment. Sunt niște comenzi foarte mari care încep să vină. Prima va veni cu sprijinul Tarom în această seară. Vreau să-i mulțumesc companiei aeriene pentru sprijinul oferit. Este primul zbor Cargo după 10 ani și primul zbor în China după 17 ani pentru a ne sprijini pe noi. Avionul va ateriza în această seară pe Aeroportul Otopeni, urmând ca în zilele următoare să vină și alte 12 transporturi pentru comenziile pe care le-am făcut. Sunt multe comenzi care vin pe cale terestră, cu TIR-urile, din mai multe țări din Europa".

Directorul Unifarm a spus, la Antena 3, că a fost dată o comandă de două milioane de teste, din care a ajuns o primă tranșă de 200 de mii.

"Avem o comandă dată de două milioane de teste din Coreea. A venit o primă tranșă de 200 de mii, care sunt în curs de distribuție. Ele vor sosi pe tranșe de 200 de mii în măsura în care avem nevoie de ele. Aceste teste nu pot veni toate deodată fiindcă au o durată de viață scurtă. Trebuie folosite în timp util ca să nu expire".

Un avion cu 200 de mii de măști de protecție pentru medici va ajunge în această seară în România

×
Subiecte în articol: avion România medici coronavirus
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close