Un bebeluş de o lună, cel mai tânăr pacient cu COVID-19, vindecat şi externat astăzi

01 Mai 2020   •   15:53
Un bebeluş de o lună, cel mai tânăr pacient cu COVID-19, vindecat şi externat astăzi Pexels

Cel mai tânăr pacient cu COVID-19 din judeţul Sibiu, un bebeluş de o lună, împreună cu mama lui, s-au vindecat și au fost externaţi vineri din Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Copilul şi mama lui s-au întors din Franţa, în judeţul Alba, la începutul lunii aprilie, iar ulterior au intrat în carantină. Pe 5 aprilie, mama şi copilul au fost transportaţi  la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.

„În cursul zilei de astăzi, 1 mai, cel mai tânăr pacient din judeţul Sibiu, un bebeluş care la data internării prin transfer de la o unitate sanitară din judeţul Alba, avea 17 zile şi era confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2, atât el cât şi mama lui, au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

„Pacienta prezenta tuse, iar bebeluşul era uşor febril, fiind izolaţi în cadrul secţiei de Pediatrie şi, ulterior, în cadrul secţiei de Boli Infecţioase, unde au primit îngrijiri medicale. Acestora li s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au ieşit pozitive în cursul zilei de 06.04.2020", precizau, la acea dată, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

 

Parteneri
sati
x close