Antena 3 CNN Coronavirus Un medic chirurg din Pitești, care avea simptome de coronavirus, a continuat să meargă la spital și să opereze

Un medic chirurg din Pitești, care avea simptome de coronavirus, a continuat să meargă la spital și să opereze

Un medic chirurg de la Spitalul Județean din Pitești este urmărit penal fiindcă a continuat să opereze, deși avea simptome de coronavirus de două săptămâni.

Un medic chirurg din Pitești, care avea simptome de coronavirus, a continuat să meargă la spital și să opereze
Sursa foto: Pixabay
16 Apr 2020   •   17:38

Secţia de chirurgie a fost închisă, iar procurorii au început urmărirea penală în acest caz, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Cadrele medicale care au intrat în contact cu el i-au spus că ar fi bine ca o perioadă să stea acasă, însă medicul a continuat să meargă la locul de muncă, au spus reprezentanții spitalului.

Conform datelor DSP Argeş, numărul contacţilor direcţi ai medicului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. Soţia doctorului depistat pozitiv este şi ea cadru medical, nu prezintă simptome şi a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare.

Colegii cu simptome specifice COVID-19 ai doctorului infectat au fost testaţi, iar rezultatele vor fi transmise joi seară. Prefectul Argeşului, Emanuel Soare, susţine că va lua o decizie privind conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă imediat după ce va afla rezultatele.

"Mă aştept să facă un pas înapoi cei vinovaţi. Aştept rezultatul testelor asistentelor, dacă acestea sunt pozitive voi solicita la minister demiterea managementului spitalului”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: medic chirurg Pitești coronavirus
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close