Antena 3 CNN Coronavirus Un om de știință chinez: „Acest medicament a dovedit eficacitate clinică în tratarea COVID-19”

Un om de știință chinez: „Acest medicament a dovedit eficacitate clinică în tratarea COVID-19”

Un om de știință chinez spune că a descoperit că un medicament are eficacitate în tratarea COVID-19. Este vorba de Favipiravir, un medicament pentru gripă.

Un om de știință chinez: „Acest medicament a dovedit eficacitate clinică în tratarea COVID-19”
19 Mar 2020   •   10:40

Anunţul a fost făcut marţi de Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat în subordinea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China, transmite The Star care citează agenţia chineză de stat Xinhua.

La studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, din provincia Guangdong (în sudul Chinei), au participat 80 de pacienţi, dintre care la 35 le-a fost administrat Favipiravir, iar 45 au făcut parte din grupul de control.

Cercetările au indicat că pacienţii care au luat Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru virusul SARS-CoV-2 într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Totodată, un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat că efectul terapeutic al Favipiravir a fost mult mai bun în comparaţie cu cel înregistrat la grupul de control.

Zhang a precizat că medicilor care tratează pacienţii cu boala COVID-19 li s-a recomandat Favipiravir, care ar trebui inclus cât mai repede în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru cei care s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close