Antena 3 CNN Coronavirus Un paramedic-erou: „Sunt situații când ajungi la capătul puterilor!”

Un paramedic-erou: „Sunt situații când ajungi la capătul puterilor!”

Luptă în linia întâi și se tem la rândul lor pentru propria lor viață. Dar nu renunță. Sunt acolo ca să se asigure că vom învinge virusul.

Un paramedic-erou: „Sunt situații când ajungi la capătul puterilor!”
Sursa foto: Foto: Replicaonline
17 Apr 2020   •   18:40

Cristian George Grosu este paramedic, subofițer operativ și scafandru autonom, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și este la datorie. Recunoalte că sunt zile când nu mai poate. 

„Viața. Provocarea continuă pe care o propune viața de pompier produce și satisfacții greu de descris în cuvinte. Sunt situații când ajungi la capătul puterilor, ești epuizat, obosit, dar știi că o ființă are nevoie de ajutorul tău și atunci mergi mai departe, peste limitele tale, peste puterile tale, să fii acolo. E surprinzător ce poți realiza când scopul eforturilor tale este însăși viața.

Toate aceste lucruri sunt posibile pentru că fac parte dintr-un colectiv, un echipaj format din oameni minunați, devotați și mereu alături. Aceste legături sunt generatoare de energie pozitivă. Indiferent de cât de grea e misiunea pe care o primim, mereu o ducem la capăt, acest lucru nu s-ar putea realiza fără profesionalism. Ne confruntăm cu situații dificile, cu oameni aflați în instanțe tragice. Altruismul e o virtute la care toți ar trebui să tindem. Mereu sunt oameni care te surprind prin gesturi simple dar pline de bunătate și sinceră compasiune”, a povestit Cristian pentru Replica.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close