Antena 3 CNN Coronavirus Un sat din Timiș a intrat în carantină, după ce un om a murit și șapte sunt pozitivi la coronavirus

Un sat din Timiș a intrat în carantină, după ce un om a murit și șapte sunt pozitivi la coronavirus

S-a instituit carantină totală în satul Sacoşu Turcesc, din județul Timiş, după ce un om a murit şi alţi şapte au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19. Primarul Gabriel Koler spune că în localitate intră doar medicii, camioanele cu apă şi mâncare şi preotul.

Un sat din Timiș a intrat în carantină, după ce un om a murit și șapte sunt pozitivi la coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com
31 Mar 2020   •   21:58

Potrivit primarului comunei Șacoșu Turcesc, Gabriel Koler, carantina a fost institută, marţi după amiază, şi se aplică doar locuitorilor din sat, celelalte şase sate ale comunei fiind fără restricţii.

Măsura a fost luată după ce șapte persoane din localitate, printre care şi două angajate ale primăriei, au fost diagnosticate cu infecţie cu noul coronavirus.

Gabriel Koler a declarat, pentru MEDIAFAX, că în sat au voie să intre şi să iasă doar camioanele care aduc apă şi mâncare, medicii și preotul.

„Eu am informat astăzi (marți – n.r.) Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi am informat despre situaţia din Sacoşu unde sunt șapte cazuri confirmate şi, din păcate, şi primul deces şi multe cazuri cu simptome, şi s-a luat hotărârea de a intra în carantină satul Sacoşu Turcesc care are în jur de 1.000 de persoane. Am intrat în carantină de azi după amiază. Nu mai intră în localitate decât maşinile cu alimente, apă, doctorii şi popa în caz de înmormântări, slujbe la vreo persoană“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Koler.

Potrivit acestuia, toţi angajaţii primăriei sunt izolaţi la domiciliu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus Timis
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close