Antena 3 CNN Coronavirus Avertisment pentru Uniunea Europeană. E vorba despre apariţia celui "de-al doilea val" de coronarvirus

Avertisment pentru Uniunea Europeană. E vorba despre apariţia celui "de-al doilea val" de coronarvirus

Studiile efectuate de un spital şi de o universitate din regiunea spaniolă Catalonia alertează Uniunea Europeană despre un "al doilea val" care ar putea porni din Spania şi care s-ar putea răspândi în restul Europei.

Avertisment pentru Uniunea Europeană. E vorba despre apariţia celui "de-al doilea val" de coronarvirus
de Georgiana Adam    |    08 Sep 2020   •   11:45

Instituţiile care au efectuat studiul, Spitalul Universitar  'Germas Trias i Pujol' şi Universitatea Politehnică din Catalonia, susţin ideea că "redeschiderea barurilor şi restaurantelor ar putea avea repercusiuni uriaşe în evoluţia epidemiilor'', deoarece purtarea măştilor de protecţie şi distanţarea fizică sunt respectate mult mai puţin. 

Scopul studiului este acela de a atrage atenţia asupra nevoii de a diminua răspândirea virusului, într-o perioadă în care regulile nu mai sunt respectate cu aceeaşi stricteţe. De asemenea, cercetarea afirmă faptul că situaţia s-ar putea transforma într-una similară cu cea a lunii martie.

Cercetătorii au fost interesaţi de circumstanţele care au permis răspândirea virusului, în condiţiile în care Spania este o ţară cu temperaturi ridicate, unde oamenii petrec mult timp în exterior. Răspunsul stă în faptul că ţara iberică a ridicat restricţiile de circulaţie, în special în provincii, înaintea altor ţări din blocul comunitar, într-un moment în care ''rata cazurilor pozitive ar fi putut fi de trei ori mai mare decât cifrele detectate oficial'', iar activitatea socială a crescut semnificativ, se arată în studiu, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close