Antena 3 Coronavirus Unde greșește România, în criza generată de coronavirus. Dr. Rafila: „Lucrurile pot fi ținute sub control, în teritoriu, doar dacă acționăm la fel. Nu se întâmplă asta!

Unde greșește România, în criza generată de coronavirus. Dr. Rafila: „Lucrurile pot fi ținute sub control, în teritoriu, doar dacă acționăm la fel. Nu se întâmplă asta!

26 Mar 2020   •   12:23
Unde greșește România, în criza generată de coronavirus. Dr. Rafila: „Lucrurile pot fi ținute sub control, în teritoriu, doar dacă acționăm la fel. Nu se întâmplă asta!
Sursa foto: Antena 3

România are două mari priorități, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, una dintre ele find întărirea Institutului Național de Sănătate Publică, responsabil cu supravegherea epidemiologică și prognozele în ceea ce privește evoluția acestei boli, spune Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

”Avem două priorități. Una este legată de continuitatea funcționalității sistemului de asistență medicală în toate spitalele care tratează sau ar putea să trateze pacienții cu COVID 19. Dar să nu uităm că există multe alte patologii în această țară, în afară de infecția cu coronavrus”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Totodată, președintele Societății Române de Microbiologie atrage atenția că nu peste tot în țară sunt respectate recomandările de la nivel central, iar acest lucru trebuie remediat cât mai repede posibil.

”Al doilea element care trebuie neapărat regândit e legat de partea de sănătate publică. Știți bine că Institutul Național de Sănătate Publică are răspunderea din punct de vedere legal a supravegherii epidemiologice, a realizării prognozelor în ceea ce privește evoluția acestei boli și coordonarea cu autoritățile de sănătate publică județene. Asta trebuie neapărat întărit. În teritoriu, lucrurile pot fi ținute sub control dacă avem o uniformitate în gândire și mod de acționare, iar asta nu se întâmplă în acest moment”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close